Daniël Antonie
Daniël Antonie
De liefde voor de muziek en het instrument was er al gelijk vanaf dat ik begon met gitaar spelen.
(Daniël Antonie, 2013)

‘De liefde voor de muziek en het instrument was er al gelijk vanaf dat ik begon met gitaar spelen. Al toen ik klein was luisterde ik graag naar muziek en vond ik het prachtig om te zien hoe mensen bezig waren met instrumenten. De gitaar bleek voor mij de manier te zijn om mijn liefde voor de muziek te uiten. Al snel besloot ik dat ik deze passie wilde gaan delen.’

Daniël begon op zijn 10e met gitaarspelen bij Meredith Essed. Na 8 jaar met plezier les te hebben gehad heeft hij nog een jaar extra lessen genomen bij Ludwig Rondon. Op zijn 18e begon hij aan het voorbereidend jaar aan het conservatorium van Amsterdam waar hij een jaar later met de bachelor startte bij Lex Eisenhardt. Aan dit conservatorium studeerde hij in 2015 af en heeft hij ook bijvakken elektrisch gitaar bij Hans Kunneman en compositie bij André Douw gevolgd.

Naast zijn opleiding heeft Daniël vele concerten gegeven en masterclasses gevolgd. Zo kreeg hij meerdere lessen van Johannes Möller, les van Margerita Escarpa, Fernando Espi en Fred Jacobs.

In 2007 deed Daniël mee aan het EGTA gitaarconcours waar hij de nationale finale haalde. Naast dit heeft Daniel ook nog een lespraktijk opgezet in Houten waar hij lesgeeft aan alle leeftijden in klassiek gitaar en popmuziek. Sinds zijn afstuderen geeft hij ook les aan de muziekschool in Scherpenzeel en de nieuwe muziekschool alphen aan den rijn. Waar hij zijn leerlingen kan motiveren en helpen om zich muzikaal te ontwikkelen.

Naast zijn loopbaan als muziekdocent en de vele concerten die Daniel geeft met de The Guitar Connection heeft hij door zijn kennismaking met de lichte muziek en jazz muziek een passie ontwikkeld voor improvisatie. Na zijn ontmoeting met Jaap Zwart aan het conservatorium heeft hij ontdekt dat dit binnen de klassieke muziek ook zeker mogelijk is. Sindsdien is hij bezig zich te ontwikkelen tot een klassiek gitarist met de vaardigheid zich vrij te kunnen uiten door improvisatie.